به مجموعه فعالیت های که به هدف تغییر کلی یا رفع فرسودگی به صورت کلی یا جزئی منجر به تغییرات در بنده و یا ظاهر هر ساختمان می شود بازسازی می گویند.

نوسازی یا بازسازی (Renovation) مفهومی دیرینه در کشور ما دارد، بررسی ها حاکی از آن هستند که از عصر ایران باستان، نوسازی و بازسازی خانه در ایران عملی بسیار مرسوم بوده است و سنت خانه تکانی که هر ساله احیا می گردد نیز ریشه در آداب و رسوم آن زمان دارد، جدا از این مساله امروزه بازسازی و یا نوسازی ساختمان در سراسر دنیا به خصوص در کشور های پیشرفته دنیا به جهت صرفه ی مالی و زمانی عملی کاملا مرسوم و مورد استقبال شناخته می شود، چرا که تنها صرف زمان و هزینه ای که تنها برای تخریب بنای قدیمی انجام می شود، می توان ساختمان را به ساختمان مورد نظر تبدیل نمود.

چرا بازسازی کنیم ؟

  • با توجه به کیفیت مصالح مورد استفاده در ساختمان و عمر مفید هر ساختمان این امر بدیهی است که ساختمان بعد از مدتی فرسوده شده و دیگر قابلیت های اولیه ی خود را ندارد. از این رو نیاز به بازسازی ساختمان وجود دارد، چرا که ساختمان پس از عمر مفید خود نسبت به عواملی همچون زلزله بشدت آسیب پذیر می شود.
  • با توجه به سرعت پیشرفت تکنولوژی و روی کار آمدن تاسیسات و تجهیزات مدرن ساختمان از قبیل (هوشمندانه سازی، مکانیزه کردن و…) ساختمان ها برای به روز بودن نیاز به مدرنیزه سازی و بازسازی دارند.
  • امروزه با توجه به آپارتمان نشینی و محدود بودن فضای آپارتمان پس از گذشت زمان فضای خانه که مکان آرامش و تعلق خاطر است بسیار خسته کننده می شود، در این صورت بنظر می رسد زیباسازی و بازسازی، حتی قسمت کوچکی از خانه، می تواند در نشاط، آرامش و سلامت روحی به اعضای خانواده کمک کند.

مراحل اجرای کار یک بازسازی اصولی

  1. دریافت مشاوره از تیم های مهندسی فعال در عرصه بازسازی ساختمان
  2. طراحی با توجه به استراکچر و قابلیت های ساختمان به سلیقه و خواست کارفرما
  3. تخریب به روش مهندسی توسط تیم بازسازی
  4. اجرای نقشه ی جدید به ترتیب اولویت ( به ترتیب ساخت و ساز ساختمان، نازک کاری و زیبا سازی )